Коси с цвят на шоколад

Коси с цвят на шоколад

шоколадова коса

Шоколадовият цвят дълго време беше пренебрегван, като безличен и скучен. Повечето жени искат ярки цветове – бяло русо, ярко червено, синьо-черно.  Все едно че не съществуват други цветове в каталозите на боите. А каталозите предлагат наистина страхотни възможности. Сред тези възможности  е и шоколадовият нюанс. Той е особено подходящ за брюнетки, тъмно русите дами също могат да се възползват успешно от него. Шоколадовият цвят придава плътност и създава илюзия за гъста и лъскава коса. Подчертава чертите на лицето, очите се открояват  и стават по-магнетични. Шоколадовите оттенъци стават доста популярни и нюанси с леко червеникави  нюанси също са на разположение в каталозите, а има и варианти като млечен шоколад, черен шоколад и какао. Различната наситеност на оттенъците води до богат избор от златисто кафяво до тъмно кестеняво. Шоколадови оттенъци може да се получат с боя или с натурални продукти. Естествено с боя те ще са значително по-трайни.

С натуралните продукти трябва да се внимава, защото може да се получат неочаквани резултати, които после трудно се  премахват. Начинът е да се вземат три супени лъжици кафе, вари се 5 минути, след което се изчаква температурата да спадне до 60 градуса и се смесва с пакетче безцветна къна. Когато стане температурата поносима за кожата, се нанася на косата и се завива с найлон и топла кърпа.  Стои се един час. Не правете това на светли коси!!! Накрая ще имате хубава и блестяща кестенява коса, а ако цвят не се е получил, поне косата ще се е подхранила и ще бъде лъскава!

Все пак, при наличието на толкова много качествени бои по магазините, спокойно може да се боядисате с цвят, избран от каталог и да получите своя шоколадов оттенък лесно и приятно!
——————————–

Вашият коментар

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.